It is currently Fri Nov 22, 2019 6:28 pm
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1 post ] 
 Regulament Airsoft Craiova 
Author Message
Lunetist-benoclist
User avatar

Joined: Sun May 25, 2008 10:04 am
Posts: 568
Location: Craiova
Club: C.S.A.C.
Functie: Vicepresedinte
Post Regulament Airsoft Craiova
Dupa ultima intalnire generala, au fost votate niste modificare destul de importante la modul cum se vor desfasura jocurile in Craiova. Pe parcurs mai pot aparea usoare modificari la regulament care vor fi anuntante din timp.

Recomandam ca toti jucatorii sa citeasca atent noul regulament, mai ales sectiunile referitoare la penalizarile de pe teren si cum se acorda.

Restrictii privind armele si vitezele acceptate - Regulament Sad Bunneh 1.2

**********************************

Regulament Airsoft

**********************************

Termeni folositi:
Minimum Engagement Distance (MED) - inseamna distanta minima de la care un jucator are voie sa traga. Sub aceasta distanta, NU SE VA TRAGE.

Incarcator - acel dispozitiv care tine bilele pe care replica le poate trage. Ele sunt clasificate astfel, in ordine crescatoare:

real-caps/low-caps = incarcatoare care imita perfect sau sunt apropiate de capacitatea celor reale.

standard caps / mid-caps = incarcatoare cu un arc in spirala in interiorul lor, fara rotita, capacitatea lor este de obicei in jurul a 70-100 de bile.

High-caps = tot ce sare simtitor de 100 de bile . Caracteristica principala este rotita de sub ele care permite retensionarea arcului ce impinge bile spre receiverul din replica.

SEMI ( =Semi auto =semi automatic) - se refera la capacitatea unei arme de a trage o singura bila la fiecare apasare a tragaciului. Pentru a putea trage urmatoarea bila, este necesara intai eliberarea tragaciului, si apoi inca o data reluat procesul de apasare.

FULL AUTO ( =full automatic =foc automat) se refera la capacitatea unei arme de a trage in continuu atat timp cat tragaciul este apasat. Focul automat se intrerupe numai in momentul in care tragaciul este eliberat, arma ramane fara baterii sau incarcatorul este gol.

BURST ( =burst fire) se refera la capacitatea unei arme de a trage 3 bile in momentul in care tragaciul este apasat. Dupa cele trei bile, tragaciul trebuie eliberat, si apasat din nou, pentru a relua procesul.

Timp de respawn: perioada prestabilita pe care jucatorii "morti" trebuie sa o petreaca in zona de respawn ( aceasta perioada incepe din momentul in care jucatorul a ajuns la locul de respawn ).

Blind-fire: metoda de tragere "dupa colt", "peste deal", sau orice forma de utilizare a replicii fara a vedea in momentul apasarii tragaciului intregul traseu pe care il va parcurge bila (directia)

Knife-kill: metoda de eliminare a inamicului atingindu-l cu mina, fara a face uz de replica, atunci cind acesta nu te-a vazut si nu este constient de prezenta ta.

Safe-zone: zona de joc in care se strang jucatorii "morti", se tin echipamentele, efectele personale, etc. in aceasta zona nu se utilizeaza replicile de airsoft.

Poligon: zona desemnata de moderatori in care se pot testa si regla in siguranta replicile de airsoft.

Moderator: persoana desemnata in ziua respectiva cu buna desfasurare a meciului. Are autoritate completa asupra tuturor jucatorilor si deciziile sale vor fi ascultate fara discutii.1.Reguli generale obligatorii
1. Dotarea cu ochelari de protectie este obligatorie. Acestia trebuie testati cu minim 100 mps de la 50 cm. Ochelarii nu se dau jos decat in baza si numai daca aceasta este situata la cel putin 50 m de cea mai apropiata zona de joc. Cand se dau ochelarii jos,se spune cu voce tare Ochelari jos. Ochii vostri sunt raspunderea voastra. Prezenta la joc a unui jucator reprezinta si acceptul acestuia/acesteia asupra faptului ca intelege si este de acord cu cele de mai sus, inclusiv cu faptul ca in caz de orice ranire/accident/incident, liderul/organizatorii si co-echipierii sunt exonerati de orice raspundere legala sau de alta natura.

2. Trasul in "safe-zone" este interzis in timpul desfasurarii jocului. reglarile replicilor si laudatul cu precizia se fac in pauzele de joc sau intre runde.
Nota: Se va alege o zona/cladire/ruina care va servi drept POLIGON/SHOOTING RANGE. Acolo putem sa ne laudam si sa reglam replicile. Zona de poligon va fi marcata de catre moderatori .

3. Mortii nu vorbesc, este tentant sa dezvalui de unde ai fost scos dar mai bine te abtii, este totusi o simulare militara si putine (a se citi deloc) sunt cazurile in care, intr-un razboi adevarat, soldatul din urma a aflat din gura stafiei soldatului din fata, unde este inamicul

4. Nu sunt acceptati sub nici o forma nemuritorii - esti mort daca te atinge o (1) bila oriunde (cap, maneca, bocanc, marginea pantalonului, etc). Exceptiile sunt:
- esti lovit de ricoseu (trebuie sa fi 100% sigur ca este ricoseu) dar de regula nu e; ricoseurile se intampla intr-o situatie din 1000.

5. Nu sunt acceptati sub nici o forma nimeritorii - acestia sunt o forma mai rara de trisori care sustin ca te ating si cand nu o fac.

6. Nu se va tolera trasul blind (dupa colt, damb, pe fereastra) scotand doar replica. Este strict interzis trasul fara a se vizualiza directia de tragere in toata perioada. Regula pusa strict pentru siguranta noastra (gandeste-te ca cineva ajunge la distanta foarte mica de tine, fara sa stii, iar daca tragi blind, il poti lovi de foarte aproape);

7. Se vor respecta cu strictete limitele de viteza si de distanta Regulament Sad Bunneh 1.2.
- daca replica dezvolta o putere peste 125 mps este interzisa folosirea functiei full-auto a acesteia. Se va folosi doar semi auto (adica "foc cu foc")
- la jocurile CQB (in cladiri) sunt interzise vitezele peste 125 mps, precum si trasul full auto cu orice replica cu viteza mai mare de 70 m/s.
- puterea armelor va fi masurata cu cronograful pus la dispozitie de comunitate, folosind bile de 0.20 g si hopup-ul reglat la 0, INAINTE DE FIECARE JOC, sau cand decide unul din liderii de joc (e de ajuns sa ceara unul din ei si se face obligatoriu).


9. Regula bang-kill : Nu se foloseste la jocurile organizate de Airsoft Craiova.

10. Nu aveti voie sa incarcati pe teren; daca ai ramas fara munitie, te declari mort si te duci in respawn, unde ai voie sa incarci ;

11. Nu aveti voie sa depasiti limitele terenului stabilite la inceputul jocului.Depasirea lor este sanctionata prin suspendarea jucatorului la runda urmatoare. Aceasta regula poate sa fie schimbata in functie de scenariul jucat.
Regulile 6, 7, 8 si 9 sunt impuse pentru a se evita accidentarile care survin din loviturile de la distanta mica.

La primul joc din zi se va folosi o ruleta pentru a marca dinstantle MED-urilor pentru a evidentia distanta reala. Este un joc de onoare si in primul rand de distractie si pentru ca toate lucrurile sa mearga ca "unse" e bine de stiut distantele in care nu ai voie sa tragi. Totodata indiferent de situatie striga "mort" atunci cand esti lovit, nu face pe nemuritorul sau pe pisica (cu 7 vieti sau mai multe), nu striga la alte persoane daca le-ai lovit si nu au iesit ( poate nu au simtit, in acest caz te poti apropia mai mult si incerca din nou)2. Sistemul de Onoare
In airsoft, se foloseste sistemul de onoare care presupune ca fiecare jucator va recunoaste cand este lovit de un proiectil, deoarece spre deosebire de proiectilele cu vopsea din paintball, bilele de plastic solid din airsoft nu lasa un semn vizibil. Cu toate ca exista proiectile pentru replicile de airsoft umplute cu vopsea, ele nu sunt folosite, deoarece sunt destul de ineficiente.

In functie de distanta de la care se trage si de puterea replicii, un jucator de airsoft simte cu siguranta lovitura pe care a primit-o. Cu toate acestea, un jucator care alearga sau care nu este atent poate sa nu simta lovitura. De aici rezulta importanta arbitrilor. Cu toate acestea, recunoasterea loviturilor individual este foarte importanta, deoarece campul de lupta nu poate fi monitorizat indeaproape de catre arbitrii.

Pentru a preveni eventuale dispute pe teren, jucatorilor le este interzis sa strige altor jucatori ca au fost loviti. Pentru a se asigura de precizia loviturilor lor, jucatorii pot cere ajutorul unui arbitru. Simularea loviturii cu cutitul se face prin atingerea cu palma a oponentului. Acest lucru este util si pentru a evita tragerea asupra unui oponent aflat foarte aproape. In acelasi considerent, se poate apela si la eliminarea prin somatie. De obicei, jucatorilor li se interzice sa traga, daca nu vizualizeaza tinta. Jucatorii trebuie sa desconsidere rafalele trase de un jucator care a fost deja eliminat. Nu se incurajeaza limbajul vulgar si contactul fizic intre jucatori, aceste lucruri putand sa atraga penalizari sau chiar descalificarea din joc. Jucatorii trebuie sa isi resolve disputele amiabil si prietenos.

Toti jucatorii trebuie sa recunoasca daca au fost loviti. Recunoasterea loviturii se poate face in felul urmator:
(1) Se striga cu voce tare “Lovit” sau “Mort”;

(2) Se ridica arma deasupra capului si se afiseaza si un indicator al loviturii. Un astfel de indicator poate fi o haina intens colorata (pe timpul zilei) – de exemplu, o vesta reflectorizanta sau un obiect fosforescent sau stralucitor (pe timp de noapte). Jucatorii care nu recunosc atunci cand sunt loviti, risca sa fie ignorati de catre comunitate. Din acel moment, ei sunt urmariti cu mai multa atentie de catre arbitrii, si daca vor continua sa nu recunoasca loviturile, risca sa fie exclusi din meci.3. Protectia
Ochelarii de protectie sunt imperativi necesari si obligatorii in acest sport, atat pentru jucatori cat si pentru spectatori.
In functie de profilul tau de jucator dar si de scenariul care se joaca, alege-ti protctia pe care o consideri tu necesara. Desi nu sunt obligatiorii, mastile, castile, sepcile, palariile, esarfele (shemagh, manusile, genunchierele, cotierele, pot constitui o protectie mai mult decat suficienta si chiar daca unele dintre acestea nu sunt foarte commode, ele sunt recomandate. (ex. Un bonnie-hat+shemagh+genunchiere intr-un joc la padure constituie o protectie decenta pentru un astfel de joc). Din ce in ce mai raspandita la jocurile de airsoft, masca de airsoft este o recomandare indifferent de tipul de joc (te va proteja infinit mai bine decat un shemagh sau o cagula).

Protectie suplimentara - manusile de protectie desi nu sunt obligatorii sunt binevenite in orice scenariu pentru ca iti protejeaza pielea de rani deshise. Tineti minte, airsoftul poate devenii foarte usor un sport dureros cu accidentari datorita intalnirilor in distante mici. Echipamentul de protectie avansata gen masca, casti, cotiere, genunchiere, placi de plastic gen balistic plate sunt foarte recomandate daca vreti sa evitati acest tip de accidente. Plangerile aparute din urma acestor tipuri de accidentari nu vor fi luate in considerare, insistarea poate duce la eliminarea timp de o runda de pe teren. Deoarece majoritatea jocurilor de airsoft se desfasoara intr-un mediu accidentat nu sunt recomandate incaltari sport. Pentru a preveni accidentari asigura-te ca glezna ta sta fixa.

Prim ajutor - fa pe cat posibil sa iti alcatuiesti o mica trusa de prim ajutor (medi-kit). O durere de cap sau de masea iti va strica inevitabil ziua de joc si te va face irascibil. Pune in trusa de prim ajutor (fara a exagera) ceea ce consideri tu necesar (pastile, plasturi, unguent pentru articulatii, bandaje elastice,etc).

Apa - adu-ti cu tine cel putin 2l de apa. Deshidratarea nu intervine doar pe temperaturi ridicate si poate avea consecinte nefaste asupra ta. Din alt punct de vedere nu este frumos sa consumi rezerva de apa a unui coleg.

Pericole diverse - anunta arbitrul din ziua respectiva si pe colegii tai de orice nereguli in ceea ce priveste terenul de joc (o groapa pe care tu ai observant-o poate constitui o capcana pentru un alt jucator).

Civili - Anunta imediat intrarea unui “civil” in zona de joc.In cazul unei raniri seriose, opreste jocul si semnaleaza incidentul prin statie sau celui mai apropiat jucator.

Vesta - vesta reflectorizanta nu semnaleaza doar faptul ca esti “mort” ci si faptul ca esti off-game, asa ca daca ti se strica replica, sau iti cauti obiecte pierdute pe teren foloseste-o.
ATENTIE! Nefolosirea vestei reflectorizante poate atrage sanctiuni si in aceste situatii!

Incearca pe cat posibil sa nu expui tirului obiecte de valoare (telefoane, ceasuri .etc)
Daca ai “murit” si te alaturi unui alt coleg “mort”, pentru a urmari partida, incearca sa adopti un comportament decent pentru a nu distrage jucatorii implicati si pentru a nu perturba sau desconsipra pozitiile acestora(vorbeste in soapta si nu fixa cu privirea jucatorii aflati in joc).

Replicile pentru airsoft
Airsoft-ul nu este un sport periculos atata timp cat toata lumea care joaca intelege siguranta si respectul. Nu doar siguranta este importanta, ci si bunul simt. Asa cum nu ai flutura o arma de foc in public, nu o face nici cu armele airsoft. Cea mai simpla regula de urmat cu armele airsoft este sa le tratezi cu acelasi respect cu care ai trata armele reale.
1. Trateaza replica de airsoft ca si cand ar fi o arma reala, mereu incarcata;

2. Nu tiniti niciodata cu replica ceva ce nu intentionezi sa impusti. Daca tii arma indreptata intr-o directie de siguranta tot timpul, sansele de a rani pe cineva sunt diminuate in mod semnificativ;

3. Nu tine degetul pe tragaci pana cand nu esti gata sa tragi. Poti preveni astfel o descarcare accidentala prin tinerea degetul in afara garzii tragaciului pana cand esti gata sa tragi;

4. Asigura-te de ceea ce este in spatele tintei tale. Inainte de a trage fii constient de ceea ce ai putea lovi daca nu nimeresti tinta pe care ai fixat-o.

5. Dupa ce ai terminat de folosit replica de airsoft scoate incarcatorul si trage 3 focuri pe setarea “semi” catre o zona sigura . Astfel te asiguri ca nu mai ai o bila pe teava si detensionezi si arcul replicii.4. Recomandari de bun-simt in cadrul comunitatii
1. Citeste forumul comunitatii si anunta-te la joc decat atunci cand esti sigur ca poti ajunge;

2. In cazul in care intervin situatii neprevazute anunta faptul ca nu mai poti fi prezent;

3. Verifica atent ora si locatia intalnirii si incearca sa ajungi la timp. Acest lucru este foarte important mai ales in cazul implementarii unor scenarii mai complexe. In cazul in care intarzii, anunta din timp acest lucru;

4. Verifica-ti atent,seara dinaintea jocului, echipamentul obligatoriu fara de care nu poti juca(ochelari, vesta reflectorizanta, banderola);

5. In cazul scenariilor complexe pot interveni modifcatori ai regulamentului de baza. Citeste cu atentie pe forum aceste reguli pentru a putea avea un briefieng mai scurt;

6. Daca ai o idee referitoare la un scenariu propus, spune-o…nu transforma idea ta in reprosuri inutile dupa desfasurarea jocului.

7. Daca ai o idee referitoare la un scenariu nou posteaz-o la sectiunea speciala de pe forum ca sa poata fi discutata. Daca ai dubii referitoare la scenariul tau discuta-le cu cei care au mai facut asta.

8.Posteaza scenariul cat se poate de detaliat, cu cateva zile inainte pentru a putea fi citit si inteles de toti jucatorii;

9. Safe-zone-ul este zona unde te echipezi nu zona unde iti reglezi replica. Ia in considerare faptul ca nu totii jucatorii sunt gata de joc odata cu tine, deci exista posibilitatea ca multi dintre ei sa nu poarte ochelarii de protectie.

10. Asculta cu atentie briefieng-ul dinaintea jocului si nu ezita sa pui intrebari acolo unde nu ai inteles.

11. Nu intra in polemici cu jucatorii si incearca sa gasesti mediere la arbitrii desemnati in ziua respectiva-(acesta este rolul lor);

12. Nu intrerupe jocul pentru ca ti s-a parut tie ca un jucator a incalcat regulile…adreseaza-te arbitrului la sfarsitul rundei sau in intreruperile regulamentare in cazul scenariilor.

13. Nu jigni alti jucatori;

14. Nu uita ca runda/meciul/scenariul/ pe care-l castigi, il castigi datorita fair-play-ului adversarului….asa ca…raspunde-I cu aceeasi moneda.I. Instructiuni generale
1. Airsoft-ul este un joc non-comercial, de echipa, militaro-sportiv.

2. La joc sunt admise persoanele psihic stabile, care au atins varsta de 18 ani, care au propriile arme de airsoft(aici intra si armele de airsoft inchiriate) pentru joc si echiparea necesara si care sunt de acord cu Regulile in cauza.II. Obiectivele si derularea jocului
1. In joc participa doua sau mai multe echipe, inarmate si echipate in conformitate cu Regulamentul dat.

2. Jocul se deruleaza dupa un scenariu bine determinat anterior, pe un teritoriu deschis. Obiectivele si scopurile jocului, timpul inceperii si opririi, hotarele terenului de joc sunt determinate nemijlocit inaintea inceperii jocului, de scenariul ales sau de echipele participante la joc.

3. În teritoriul de joc nu se include campusul/bazele echipelor. Preventiv, acestea sunt semnalizate cu un steag/vesta reflectorizanta afisate cat mai vizibil. Se interzice amplasarea campusului/bazelor nemijlocit langa zona pozitiilor de lupta, sau o alta pozitionare, care ar intrerupe mersul normal a derularii jocului.

4. Obiectivele echipei este de a indeplini misiunea impusa de scenariu.

5. Derularea jocului, indeplinirea scopurilor indicate, respectarea Regulamentului pot fi controlate de persoane intermediare, neutre, delegate cu acordul echipelor participante în acest scop. Deciziile si indicatiile arbitrilor (moderatorilor) se bazeaza pe Regulament si sunt obligatorii pentru toti membrii echipelor iar ele nu se pun in discutie pe parcursul jocului

6.La inceputul fiecare joc se vor numi cite 2 moderatori. Moderatorii au obligatia ca la inceputul jocului sa stabileasca poligonul de reglat armele, precum si marcarea acestuia. Deciziile acestora vor fi respectate de toti jucatorii care se afla pe teren. Nerespectarea deciziilor duce la eliminarea jucatorului in ziua respective. Daca aceasta fapta se repeta atunci se considera ca jucatorul nu are respect pentru coechipierii lui si nu mai este primit pe teren.

7. Jocul se bazeaza pe bunul simt si onestitatea fiecarui participant. În timpul derularii jocului nu sunt admise nici un fel de divergente intre jucatori.

8. Violenta fizica este strict interzisa .Se sanctioneaza prin eliminarea permanenta de la jocurile organizate de catre Clubul Sportiv Airsoft Craiova.III. Armele de airsoft
1. REPLICI de infanterie: la utilizarea in joc se accepta armament pneumatic din material plastic sau aliaje usoare, de productie industriala, care se afla in regim de libera vanzare si care sunt adaptate pentru tragerea cu bile de plastic BB calibrul 6 mm

2. Nu se vor folosi decit materiale pirotehnice autorizate sau home-made dar care au un grad mare de siguranta. Aceste materiale nu se vor folosi fara o prezentare a lor in fata jucatorilor.

3. REPLICI albe: SE JOACA CU ACESTE REPLICI, dar acestea trebuie sa fie confectionate numai din cauciuc.IV. Echipamentul de joc
1. Se admite utilizarea de catre participanti a oricarui echipament in stil militar din cele care se afla in vanzare sau fabricate de catre jucator.

2. Imbracamintea de tip civil este permisa doar jucatorilor care nu sunt inscrisi in CSAC sau jucatorilor noi care vin la jocurile organizate de CSAC ;

3. Este obligatorie purtarea ochelarilor de protectie în timpul jocului, cat si in zona de testare a replicilor. Raspunderea pentru eventualele traume o poarta jucatorul ce a incalcat acest punct al regulamentului.V. Jucator eliminat (declarat "mort")
1. Un jucator "moare" daca:
- a fost atins de o bila ;
- a fost victima unui “knife kill (nu are voie sa anunte ca a murit)” ;
- ai intrat in safe zone sau in zona de respawn in timpul jocului ;
- ai iesit din teren sau din perimetrul stabilit.

2. Jucatorul eliminat imediat trebuie sa afiseze vesta reflectorizanta din dotare si sa mearga nemijlocit in locul special amenajat, a carui amplasare a fost stabilita inaintea jocului.

3. Jucatorul eliminat paraseste jocul pe un termen stabilit anterior sau pana la sfarsitul jocului.

4. Jucatorul eliminat nu are dreptul de a intra in discutie cu jucatorii activi, in afara de cei eliminati, sau sa transmita informatii altor jucatori activi despre inamic si mersul jocului, dar poate lasa replica in locul in care a fost scos din joc, pentru a putea fi folosita de colegii de echipa.VI. Necombatanti
1. Jucatorii care vin pentru prima data pe teren devin din oficiu necombatanti/observatori pentru a se obisnui cu zona, conditiile si cerintele jocului.

2. În categoria necombatantilor se includ: jucatorii iesiti din joc din diverse motive(considerati morti, eliminati din joc,etc), prietenii, sotiile, copii, prietenele jucatorilor, operatori foto si video, intermediarii, bucatarii si alt personal de deservire, localnicii si turistii.

3. Responsabilitatea pentru orice jucator nou o poarta jucatorul mai vechi care l-a adus, in prima luna acesta devenind "tutorele" jucatorului nou venit.

4. Necombatantii (indiferent de echipa din care provin) iesiti din joc spre solutionarea situatiilor confuze, trebuie sa afiseze in permanenta vesta reflectorizanta si sa poarte ochelari de protectie. In cazul lipsei aceststora, întreaga responsabilitate pentru eventualele traume suferite o poarta persoana ce a incalcat acest punct al regulamentului.

5. Relatiile cu turistii, localnicii, curiosii trebue sa fie politicoase, corecte si neutre. În cazul aparitiei unei situatii de conflict este strict interzisa solutionarea ei prin intermediul fortei.VII. Restrictii
1. Se interzice participarea la joc fara ochelari de protectie. Nepurtarea acestora in timpul jocului duce la eliminarea acestuia din joc pentru o tura sau la jocurile cu respawn 30 de minute,

2. Se interzice participarea la joc fara vesta reflectorizanta. Jucatorii care se prezinta pe teren fara vesta nu vor intra pe acesta. Se pedepseste de asemenea nefolosirea vestei reflectorizante in timpul jocului cu eliminarea jucatorului din joc pentru o tura sau la jocurile cu respawn 30 de minute .

3. Se interzice deschiderea focului asupra jucatorilor ce afiseaza vesta reflectorizanta, a persoanelor ce nu participa la joc (localnicilor, turistilor, curiosilor etc.) sau a animalelor care nu arata semne de agresivitate. Daca nu ai respectat aceasta regula esti eliminate din joc in ziua respectiva.

4. Se interzice clarificarea relatiilor intre jucatori in timpul jocului si in perimetrul zonei de lupta.

5. Se interzice participarea la jocuri a persoanelor in stare de ebrietate sau sub influenta drogurilor.

6. Incarcatoarele cu care se va juca vor fi de tip MID/LOW CAP. Incarcatoarele de tip High-Cap vor fi perimise doar pentru o perioada de maxim 6 saptamini, cu posibilitate de prelungire cu acordul membrilor. Este obligatorie achizitia de MID/LOW CAP inainte de orice alt echipament de airsoft (ex:dispositive de ochire, veste tactica, pistol, s.a.m.d.) .

7. Este interzisa reglarea armelor in safe-zone si respawn. Armele se tin in safe-zone fara incarcatoare. Daca ai tras in safe-zone esti eliminate din joc in ziua respective, iar daca ai tras in respawn esti eliminat 30 de minute.

8. Este intrezis a se face blind-fire. Daca tragi blind atunci esti eliminate din joc o tura sau la jocurile cu respawn 30 de minute.

9. Jucatorii morti nu au voie sa vorbeasca cu jucatorii activi in cadrul jocului. Acest lucru este sanctionat cu avertisment. Daca acest fapt se repeat atunci jucatorul va fi eliminat din joc o tura sau la jocurile cu respawn 30 de minute.

10. Un jucator eliminat prin KNIFE KILL nu are voie sa strige mort. Acesta isi va pune vesta reflectorizanta pe el si va parasi jocul. Acest lucru este sanctionat cu avertisment. Daca acest fapt se repeta atunci jucatorul va fi eliminat din joc o tura sau la jocurile cu respawn 30 de minute.

11. Trasul sub MED se sanctioneaza cu eliminarea jucatorului o tura sau la jocurile fara respawn 30 min. Daca acest incident se repeta jucatorul va fi suspendat in ziua respectiva.

12. Nerespectarea sanctiunilor sau a deciziei moderatorilor se pedepseste cu interzicerea participarii la jocurile organizate de club timp de 14 zile.VIII. Responsabilitatile jucatorilor
1. Jucatorul observat ca nu a respectat regulamentul si spiritul jocului, in special in cazuri de neonestitate, este supus mustrarii sau chiar eliminarii din joc, in functie de gravitatea si repetitia faptelor sale. Orice fapta care se repeta de 2 ori intr-o zi de joc duce la eliminarea jucatorului in acea zi.IX. Anexa 1
1. Armele de infanterie, mentionate in regulament, trebuie sa traga cu bile de plastic BB calibru 6 mm, cu masa de la 0,12-0,43 grame, de productie industriala. Viteza de iesire a bilei din teava nu trebuie sa depaseasca:
* Pentru pistol 115 m/s*.
* Pentru REPLICI electrice automate 140 m/s*.
* REPLICI cu teava lunga neautomata 170m/s*.
(mai multe detalii despre puterea armelor de airsoft, in rubrica specifica).
* Vitezele sunt indicate pentru bilele cu masa de 0,20 grame

2. Ricoseul nu se ia în considerare. Focul coechipierilor si inamicilor se ia in consideratie.

3. Mijloacele pirotehnice trebuie sa fie fabricate în baza petardelor industriale, certificate si care se afla in regim de libera vanzare pe teritoriul RO. Se accepta orice imitare vizuala a grenadelor existente sau prototipurilor bazate pe petarde existente în comert, in care elementul distructiv sunt bile de plasic BB calibru 6 mm. Mijloacele pirotehnice trebuie sa treaca controlul inaintea jocului. Controlul se efectueaza de catre persoana responsabila pe acest domeniu. Se interzice explodarea mijloacelor pirotehnice la o distanta mai mica de 20 cm unul de altul.

4. Eliminat prin intermediul mijloacelor pirotehnice se considera jucatorul in care a nimerit macar un element distructiv, in orice parte a corpului sau a echipamentului. Nimerirea in armament nu se ia in considerare.

5. Imitarea armelor albe trebuie sa fie executata si aplicata conform tuturor masurilor de securitate si trebuie sa excluda orice posibilitate de ranire.

_________________
Image

[Hunted] - 5 times in one day / [Ninja] - 3 x Knife Kills / [Vive la France!] / [Cheap bastard] / [Deadly] - 5 shots - 5 kills / [Human shield] / [Steady aim] - 4 Misses at ~6m / [Deceiver] / [Hippie] / [Death or Glory]


Tue Jan 31, 2012 5:47 pm
Profile E-mail
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1 post ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.